Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї реставрують Музей писанкового розпису. Відео

Новини

У рамках проєкту “Велике будівництво” у Коломиї ремонтують Музей писанкового розпису, а у Королівці будують модульний спортивний центр.

Відкрити оновлений Музей Писанки планують до кінця літа. Інспекцію на об’єкт здійснив голова Коломийської РДА Любомир Глушков.

Музей «Писанка» збудований двадцять один рік тому. Висота архітектурної споруди – 14 м, а діаметр 10 м. До музейної колекції входить більше 12 тисяч унікальних писанок та декоративних яєць. Директорка Національного музею мистецтв Гуцульщини та Покуття Ярослава Ткачук зазначила, що роботи з реконструкції розпочалися ще торік. Тоді за кошти меценатів вдалося відновити фасад музею писанкового розпису.

“У нас зроблено повністю демонтаж і монтаж підлоги в круглому залі. Ми замінили дерев’яну підлогу на керамічну, що відповідає нормам і вимогам музейних об’єктів. Іде ремонт підлоги коридору другого поверху, а на першому поверсі відбуваються ремонтні роботи”, – відзначилв Ткачук.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua