Онлайн TV FM радіо FM пауза

У проєкті «Турбота про родину Героя» відбувся перший екскурсійний тур

Новини

На Прикарпатті втілюється соціальний проєкт «Турбота про родину Героя», який торік започаткувала голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук. У середу, 10 квітня, організовано перший в сезоні екскурсійний тур «На Верховину – до гуцульської столиці».

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

Тур організовано за підтримки департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад облдержадміністрації. Учасниками мандрівки стали 18 осіб.

Першою зупинкою групи стала Криворівня. Село відоме тим, що тут Сергій Параджанов знімав фільм «Тіні забутих предків». Хата, в якій відбувалися зйомки, нині є музеєм. У селі впродовж літа проживав Михайло Грушевський. Також, відвідали Храм Різдва Пресвятої Богородиці.

Дальше учасники завітали у гості до трембітаря з Верховинщини – Миколи Ілюка.

У музеї гуцульських інструментів родини Ілюків зібрані предмети побуту, старовинний гуцульський одяг, знаряддя праці та колекція місцевих гуцульських музичних інструментів.

Екскурсійних тури проводяться з метою психологічної реабілітації членів сімей загиблих ветеранів війни, членів сімей загиблих захисників і захисниць України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua