Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Німеччині висунули звинувачення п’ятьом людям, які планували повалити владу. Відео

Новини

У Німеччині висунули звинувачення в держзраді п’ятьом підозрюваним у підготовці державного перевороту. Вони під вартою з минулого року. На думку прокуратури, у середині січня 2022-го вони створили терористичне об’єднання «рейхсбюргерів» і готувалися захопити владу, щоб повернути систему правління зразка Німецької імперії.

Водночас члени угруповання усвідомлювали, що муситимуть вдаватися до насильства та вбивств. Згідно з обвинуваченням, спочатку вони хотіли створити в країні умови, подібні до громадянської війни.

Чотирьох підозрюваних чоловіків арештували торік у квітні. П’яту — жінку, яку вважають лідеркою угруповання, — у жовтні. А в грудні, провівши масштабну операцію проти «рейхсбюргерів», затримали 25 осіб. Водночас служба внутрішньої розвідки Німеччини вважає, що до руху належить коло 21 тисячі осіб. З них близько 5 % — ультраправі екстремісти, заради мети готові вдатися до насильства.

Угруповання поділялося на дві гілки: військову та адміністративну.

За інформацією прокуратури, план складався із трьох етапів. Спочатку заколотники хотіли відключити в усій країні електроенергію, потім викрасти міністра охорони здоров’я Карла Лаутербаха. Ці обставини збиралися використати для створення в Берліні «установчих зборів» і повалення уряду.

Одним із лідерів угруповання був Генріх XIII Ройс — нащадок 700-річного шляхетського роду.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua