Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Національному заповіднику «Давній Галич» відбулась наукова конференція «Галич і Галицька земля». Відео

Новини

Науково-практична конференція “Галич і Галицька земля” – це підсумок роботи науковців за рік – розповідає генеральний директор Національного заповідника «Даній Галич» Володимир Олійник. А також стоїть питання розробки механізмів консервації та музеєфікації унікальних пам’яток і матеріально-фінансової підтримки науково-дослідної роботи заповідника.

Науковці раді такій зустрічі, кажуть, – в нинішніх умовах цінно поспілкуватися з колегами, також поділитися своїми знаннями.

На конференцію завітав і народний депутат Ігор Фріс – він вражений, що попри ковід та війну, туристів за цей рік збільшилось на 200%. Також переконаний, що нині той час, коли кожен сумлінно повинен робити свою справу на благо України, в тому числі і відзначення 1125-ї річниці від часу першої згадки про Галич.  

Серед гостей конференції – знаний науковець Юрій Лукомський. Він уже багато років проводить дослідження архітектурно-археологічного комплексу Замкової гори у Галичі. В тому числі і розкопок, котрі розпочались не так давно.

На території Галицького замку зараз тривають розкопки в’їзної вежі. Попереду ще чимало робити. Проте спочатку це місце законсервують, щоб зберегти все знайдене від погодніх впливів. Науковці сподіваються на унікальні відкриття.

Мета наукової конференції – привернути увагу до Галича та унікальних пам’яток, котрі збагачують культурну спадщину не лише України, а й цілого світу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua