Онлайн TV FM радіо FM пауза

У М’янмі стратили чотирьох продемократичних активістів. Відео

Новини

Невелика група протестувальників у масках проходить вулицями міста Янгон у М’янмі. Попри ризик бути заарештованими, вони однаково зважилися на протест через надзвичайну подію. Військова влада країни оголосила, що стратила чотирьох демократичних активістів, яких звинуватили в скоєнні терактів.

На плакатах написано «Ми ніколи не будемо боятися». Деякі перехожі їм аплодують. А вони скандують заклики до повалення нинішнього уряду генерала Мін Аунг Хлайна.

Усі страчені — чоловіки. Вироки їм винесли на закритих судових процесах у січні та квітні. Вони брали участь у русі опору війську, яке торік здійснило переворот і захопило владу, а потім почало переслідувати незгодних.

ООН та США категорично осудили страти — перші в країні за десятиліття. Так, речник Держдепартаменту зазначив, що відносини Вашингтона з країною більше не будуть колишніми. А спецдоповідач ООН з питань М’янми Том Ендрюс сказав, що боїться уявити, що може статися далі. За словами Ендрюса, ще слід з’ясувати, як саме активістів стратили. Водночас уже відомо, що вони сиділи у в’язниці, де були жахливі умови утримання.

В ООН зазначають, що в М’янмі в камерах смертників перебуває ще принаймні 140 осіб, і що військова влада, найімовірніше, страчуватиме й далі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua