Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Матеївецькій громаді вирішили приділити більше уваги віддаленим школам. Відео

Новини

У Матеївецькій громаді вирішили приділити більше уваги віддаленим від центру громади навчальним закладам. Це стосується сіл, які нещодавно приєдналися.

Про організацію освітнього процесу у віддалених селах багато розмов, а ми вирішили перевірити, як в реальності.  Перше село, в яке навідуємось –  Трач.  Від  Матеївців до ліцею у цьому гірському селі понад 20 кілометрів. Навчальний заклад невеликий – понад 220 школярів та майже 40 вчителів і працівників. Керівниця Наталія Калиняк каже, що тут завжди були проблеми із опаленням. 

Далі наша дорога лежить до Кропивища. Сюди трохи менше двох десятків кілометрів. Тут діє філіал Пилипівської гімназії – початкова школа та дошкільна установа. Тут теж вже взялися за роботу.

Тепер в громаді працюють над тим, щоб і у цих навчальних закладах з’явився шкільний автобус. Адже відстані між населеними пунктами значні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua