Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Матеївецькій громаді встановили автоматизовану систему оповіщення “Повітряної тривоги”. Відео

Новини

У сільських місцевостях і досі бракує систем оповіщення «Повітряної тривоги». У Матеївецькій громаді, що на Коломийщині, вдалося вирішити цю проблему. Системи оповіщення встановили на будівлях п’яти освітніх закладів. Система автоматизована, потужна, а головне – не потребує людського втручання – переконують експерти.

За територією Матеївецька громада одна із найбільших в Коломийському районі, до її складу входить більше десяти сіл. А от доброї системи оповіщення тут не було. Тому керівництво об’єднання вирішило виділити кошти та встановити гучномовці на школах.

Очільник громади каже, що ця система діє не лише для шкіл. Вона потужна і в селах тепер мешканці знають про початок та завершення повітряної тривоги.

У громаді певні, що після завершення війни система не стоятиме без діла, адже вона багатофункціональна, і з її допомогою можна проводити багато заходів.

А ще громада знаходиться обабіч Пруту. Тут часто бувають повені. Згодиться допомога і тут. І в громаді кажуть, що інколи хвилини можуть врятувати життя людей. А із системою оповіщення це стане значно простіше робити.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua