Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Лисецькій громаді відкрився перший простір психосоціальної підтримки

Новини

Перший в Україні простір психосоціальної підтримки «Дбаю про себе» відкрився у Лисецькій громаді. Він реалізований у рамках програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», в якому беруть участь 16 громад із восьми областей України.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

Проєкт передбачає розширення доступу населення до послуг із психічного здоров’я, надання психосоціальної підтримки потребуючим людям, інформаційно-просвітницьку діяльність.

Його мета – забезпечити виконання критично важливих функцій громадського здоров’я в кризовий період і захистити здоров’я українців, у тому числі кризових груп, а також розширювати та забезпечувати послуги з психосоціальної підтримки населення, що зазнало впливу війни.

У відкритті простору «Дбаю про себе» взяли участь регіональна координаторка координаційного центру при Кабінеті Міністрів України Лариса Підвербецька, керівник обласного центру соціальних служб Ростислав Микитюк, в.о. голови Івано-Франківської районної державної адміністрації Дмитро Мариневич, голова Лисецької селищної ради Анатолій Лущак, голова правління Всеукраїнської асоціації фахівців з громадського здоров’я Руслан Савчук, а також заступниця керівника проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» Анна Фенчак і члени її команди.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua