Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Косові відкрили музейно-креативний простір “Гуцульська світлиця”. Відео

Новини

У просторі “Гуцульська світлиця” кожен бажаючий може ознайомитися із експозиціями зоології, ентомології, орнітології, дендрології, мікології, геології, оглянути гербарії рослин карпатського краю, послухати лекції-бесіди на тему збереження навколишнього середовища та ознайомитися з діяльністю мікологічної лабораторії та лабораторії екологічного моніторингу.

А ще у науково-просвітницькому центрі працює музей «Гуцульська світлиця». Тут зібрані предмети народного мистецтва, побуту, традицій та ремесла Гуцульщини.

Гуцульське вбрання, прикраси, місцева кераміка, різбярство, ткацтво та багато іншого можна побачити в реконструйованій “Гуцульській світлиці”. На особливому місці розташована гуцульська піч з вимальованими у традиційних кольорах кахлями. Це витвір майстра Романа Баранюка.

Надія Копер, начальниця відділу рекреації НПП “Гуцульщина”, зазначила, що ця світлиця має стати місцем для сучасних талановитих майстрів. Адже саме тут вони матимуть змогу не лише демонструвати свої роботи, але й проводити майстер класи, але найголовніше, тут повинно бути цікаво відвідувачам, зокрема дітям.

Саме за такими креативними проектами майбутнє, впевнена Мирослава Корнелюк, заступниця начальника управління культури національностей та релігій Івано–Франківської ОДА, перша заступниця голови товариства «Гуцульщина».

Проєкт реалізовано за сприяння Українського культурного фонду, який надав пів мільйона гривень, а 10% від вартості простору виділили НПП «Гуцульщина».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua