Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї до кінця літа відкриють 4-й шелтер для тимчасових переселенців. Відео

Новини

Наразі активно капітально ремонтують колишній дитячий садочок на вулиці Гнатюка. Розпочали роботи одразу 2 громадські організації: волонтерський рух “Будуємо Україну разом” та ініціатива «Вулик змістів».

Включилася в роботу і міська влада. Вже чимало зроблено, але левова частка роботи ще залишилася. Однак волонтери впевнені, що до закінчення літа вони здадуть об’єкт в експлуатацію.

Велику частину роботи з відновлення шелтеру взяв на себе волонтерський рух “Будуємо Україну разом”, або як його ще називають БУР. Це Всеукраїнська організація, яка об’єднує у своїх рядах людей зі всієї держави. Вони активно виконують всі заплановані роботи, а у вільний час ще й мають нагоду познайомитися із культурою та історією місцевості, де працюють, каже адміністраторка організації Емілія Бровді.

Один із учасників ініціативи «Вулик змістів» Михайло Данищук каже, що головне вчасно виконати роботи, аби люди до осені отримали житло. Його організація знайшла кілька грантодавців, бо загальний кошторис робіт складає понад 3,5 мільйона гривень.

Наразі на будівництві працює понад 30 волонтерів. Це люди із різних куточків держави. Однак до роботи ставляться з розумінням. Олена полтавчанка. Вона працює у гідрометеоцентрі. Зізнається, що саме БУР допомагає людям побороти різноманітні стереотипи, а ще об’єднує навколо себе людей.

Пильно стежить за виконанням робіт менеджер із виконання робіт Олександр Голенко. Каже, що з БУРівцями співпрацює понад 5 років. Спільно вдалося організувати та зреалізувати десятки проєктів.

Тож шелтер розміститься на 2-х поверхах. Загальна площа понад 50 квадратних метрів. На кожному із поверхів передбачається спільна кухня, санвузли, кімнати відпочинку та для проживання. Розрахований шелтер на 50 осіб.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua