Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї провели тренінг для рад ВПО. Відео

Новини

Спільний тренінг для представників рад з питань внутрішньо переміщених осіб з міста та району провели в Коломиї. Захід відбувся завдяки представникам ради ВПО при Коломийській районній адміністрації та громадським об’єднанням «Трикутник». На зустрічі обговорювали проблеми з якими зіштовхуються переселенці та можливості для вимушено переміщених на Коломийщину осіб. 

Серед учасників тренінгу є Ольга Євченко. До війни вона з родиною проживала на лівобережжі Херсонської області. Через війну змушена була покинути рідну оселю. Знайшла прихисток на Коломийщині. Наразі пані Ольга активно допомагає таким як вона тимчасовим переселенцям.

«Я пішла до міської ради і допомагала внутрішно переміщеним особам – це і гуманітарна допомога і написання проєктів, допомога фізична та моральна»,- каже Ольга Євченко, представниця ради ВПО Городенківської ТГ.

Рада з питань ВПО, що діє при Коломийській районній адміністрації ініціювала проведення такого тренінгу. Її очільник Андрій Ляшко зазначив, що в районі діє 5 таких організацій: в Коломиї, Городенці, Заболотові, Коршеві та при РДА:

«Наша рада – це консультативно-дорадчий орган, який покликаний допомогти адвокувати права внутрішньо переміщених осіб, проконсультувати їх та організувати взаємодію з місцевими органами, благодійними і громадськими організаціями».

Співорганізаторами проведення тренінгу стали громадські організації. Зокрема, об’єднання «Трикутник» в межах соціальної ініціативи «Вулик змістів».

«Ми разом обговорили те, що зараз потрібно членам ради і яких знань не вистачає. Вирішили, також, поговорити про інструменти, які доступні радам ВПО»,- розповідає Соломія Зінець-Мацишин, керівниця ГО «Трикутник».

Серед представників рад ВПО, до речі, не лише тимчасово переміщені особи. Приєднуються до роботи місцеві активісти і представники різноманітних державних структур.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua