Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї освятили новий собор. Відео

собор у коломиї Новини

Кількість культових споруд в Коломиї збільшується щороку. Вже зараз у місті над Прутом понад 20 церков та храмів. Нещодавно освятили собор святого апостола та євангелиста Іоана Богослова Православної Церкви України. Урочисту церемонію у святині, що на площі Привокзальна провели три єпископи та духовенство Коломийської єпархії.

Собор святого апостола та євангелиста Іоана Богослова Православної Церкви України розмістився в приміщенні колишнього кінотеатру “Юність”, що на площі Привокзальній.

Зі слів єпископа Коломийського та Косівського Юліана Гатали, цей храм можна вважати довгобудом, адже роботи над ним почалися ще 10 років тому і цей час припав на період важких випробувань українського народу.

Тішиться з того, що собор нарешті відчинив свої двері для парафіян, і священник отець Василь Бойчук. Палагна Мисливчук одна із перших, хто почав відвідувати собор. Всі роки чекала на відкриття із великим нетерпінням.

А ще в новоосвяченому соборі відбулося нагородження всіх, хто долучився до відкриття храму. І звісно ж лунало “Многая літа”.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua