Онлайн TV FM радіо FM пауза

У калуських лікарнях встановили системи централізованої подачі кисню. Відео

Новини

У калуських лікарнях встановили системи централізованої подачі кисню. Особливо гострим стояло питання у міській лікарні на Каракая, де не було належного кисневого забезпечення фактично з часів незалежності. За сприяння народного депутата з Калущини Едуарда Прощука та його колег депутатів-мажоритарників для Прикарпаття було виділено 60 млн гривень на кисневі станції для опорних лікарень та встановлення систем централізованої подачі кисню.

З появою коронавірусної хвороби різко зросла кількість киснезалежних пацієнтів. Особливо складна ситуація була в Калуській міській лікарні на Каракая. Тож додаткові резервуари – кріогенні ємкості з газифікатором для кисню були вкрай необхідні для медзакладів та пацієнтів. Придбали їх коштом державного бюджету, відстоював важливість придбання кисневого обладнання народний депутат від Калущини Едуард Прощук.

В інфекційному відділенні Калуської міської лікарні розведено 48 кисневих точок. Постачання кисню проводилось шляхом щогодинної заміни балонів, що створювало як технічні незручності (при заміні балону різко знижувався тиск в лінії кисню до відділення, що давало збої в безперервній роботі кисневих точок й впливало на самопочуття пацієнтів медичного закладу), так і додаткові навантаження для технічного працівника. Проте із запуском кріогенної ємкості з газифікатором для кисню об’ємом 3 тисячі літрів цю проблему усунуто.

 Це оновлення особливо вчасне на фоні різкого зростання захворюваності на COVID-19 по всій Україні. Кількома тижнями раніше кріогенну ємкість з газифікатором об’ємом 2 тисячі літрів запустили в Калуській центральній районній лікарні. Це дозволило стабілізувати подачу кисню на 180 точок у КОВІДні відділення та палати інтенсивної терапії інших відділів.

Крім того, фінансування отримали Рогатинська та Галицька лікарні. Придбання кисневих генераторів дасть можливість безперебійно генерувати кисень та оперативно допомагати пацієнтам з COVID-19, а також зекономить медзакладам кошти й дозволить бути незалежними від постачальників кисню.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua