Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуському ліцеї діє проєкт-задум учениць «Будиночок художників»

Новини

Від 13 березня у Калуському ліцеї №6 діє простір для проведення арттерапевтичних занять «Артклас «Будиночок художників»». Це був задум учениць ліцею, який втілився в життя.

Голова Калуської міської територіальної громади Андрій Найда завітав на відкриття разом із засновницею Благодійного Фонду «Українська єдність» Людмилою Прощук та головою Калуської РВА Жанною Табанець.

«У планах – протягом року залучити до арттерапії 1000 учнів різних вікових категорій. Це надзвичайно корисна справа, особливо у часі сьогодення, адже «Будиночок художників» стане надійним місцем для того, щоб учні мали можливість відволікатися від реалій, набиратися сил та натхнення за допомогою мистецьких засобів»,- повідомляє Андрій Найда.

Зазначений проєкт – результат напрацювань трьох учениць ліцею – Анастасії Созанської, Тетяни Будни та Софії Фронзей. 28 лютого у Львові дівчата захистили свою роботу й посіли ІІІ місце. Нагороджені грошовою премією в сумі 3 тис. гривень та дипломами.

За ініціативи директорки закладу Віри Притуляк проект вирішили втілювати на практиці. Реалізувати його вдалося завдяки підтримці донорів – БФ «Українська єдність», засновницею та директоркою якого є Людмила Прощук.

Перше арттерапевтичне заняття у просторі провела психологиня, гештальт-терапевт, арт-терапевт Оксана Кулик.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua