Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуській ЦРЛ – новий комп’ютерний томограф

Новини

21 травня, в приміщенні Калуської ЦРЛ відбулося відкриття нового комп’ютерного томографа General Electric Revolution Maxima (64 зрізовий). Наразі обладнання змонтовано та введено в експлуатацію, а медичний персонал уже пройшов необхідне навчання для подальшої роботи.

Про це повідомляє Калуська міська рада.

Участь у заході взяли міський голова Андрій Найда, заступниця голови Івано-Франківської ОВА Людмила Сірко, в.о. директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОВА Володимир Дзьомбак, керівництво Калуської РВА, Калуської міської ради, депутати.

«Ініціативу з встановлення нового обладнання підтримав депутатський корпус. А також народний депутат Едуард Прощук. В Міністерстві охорони здоров’я нас почули і зреагували на це блискавично. У липні ми поїхали з проханням, а в листопаді ми вже отримали комп’ютерний томограф, який дуже необхідний нашій лікарні у діагностуванні пацієнтів. Подяка народному депутату Едуарду Прощуку за підтримку. А також депутатам Калуської міської ради, які своїми рішеннями додатково виділяли кошти для того, щоб обладнання було встановлено та для проведення ремонтів у реанімаційному відділенні»,- зазначив Ярослав Мороз, гендиректор КНП «Калуська ЦРЛ».

Цей томограф дозволяє проводити обстеження таких зон: головний мозок, кістки лицьового черепа, скроневі кістки, додаткові пазухи носа, шийний відділ хребта, грудний відділ хребта, поперековий відділ хребта, крижово-куприковий відділ, кістки таза, плечові суглоби, кульшові суглоби, колінні суглоби, гомілковостопні суглоби, стопи, стегно, гомілка, шия, органи черевної порожнини і заочеревинного простору, нирки, сечоводи і сечовий міхур, органи малого тазу тощо, – розповідає заступниця міського голови Наталія Кінаш. – Пропускна здатність апарату 6-8 обстежень у зміну. Поставку комп’ютерного томографа у Калуську ЦРЛ проведено в рамках одного із спільних проєктів Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку.

«Дуже добре, що є така команда однодумці, завдяки кому вдається зробити корисні справи. Міністерство, обласна, районна, міська ради, колектив установи, благодійники – спільними зусиллями сприяють наданню якісних послуг в медичній установі. Будемо докладати всіх зусиль, щоб кластерна лікарня відповідала всім вимогам»,- наголосила Людмила Сірко.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua