Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуській громаді здійснюють об’їзд щодо ситуації з борщівником

Новини

Сьогодні, 9 липня, представники муніципальної інспекції та управління земельних відносин завітали у села Мостище та Кропивник Калуської громади, щоб побачити, яка там ситуація з борщівником і які заходи вживаються для боротьби з цією небезпечною рослиною.

Про це повідомляє Калуська міська рада.

«Уже протягом двох тижнів ми здійснюємо об’їзди селами Калуської громади, адже борщівник Сосновського – проблема значна і до її вирішення потрібно підходити комплексно. Разом із старостами сіл ми оглядаємо території, де росте борщівник, встановлюємо, кому вони належать та аналізуємо, як боротися з цією небезпечною рослиною. Ще маємо завітати у села Голинь і Довга-Калуська, проте серед відвіданих наразі старостинських округів найбільш критична ситуація у Студінці. Там староста вже виписала три приписи орендарям земельних ділянок щодо зобов’язання ліквідації цієї небезпечної рослини», – розповідає головний спеціаліст-інспектор сектору інспекторів з благоустрою відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради Федір Сосяк.

Щодо сьогоднішнього об’їзду у селах Мостище та Кропивник, то критичної ситуації з борщівником Сосновського там немає, але все ж виявлено ділянки з цією небезпечною рослиною.

Згідно з законодавством України, знищення борщівника Сосновського є обов’язком власників та користувачів земельних ділянок. Але, на жаль, не всі господарі земельних ділянок у громаді працюють над заходами з ліквідації борщівника. Власникам, чи орендарям земельних ділянок, де буяє борщівник, видаються приписи на знищення рослини протягом встановленого терміну. У випадку невиконання припису, буде складено протокол про правопорушення. Крім того, на порушників можуть направляти подання у екологічну інспекцію Прикарпатського округу для реагування в межах їхньої компетенції.

Фото: Калуська міська рада

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua