Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуській громаді вживатимуть заходів із регулювання популяції лисиць

У Калуській громаді вживатимуть заходів із регулювання популяції лисиць Новини

17 жовтня, відбулося засідання місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Калуської міської ради. Проблема – зростання кількості лисиць у мисливських угіддях громади.

Про це повідомляє голова Калуської громади Андрій Найда

Раніше регулювання чисельності лисиць відбувалося через полювання. Наразі воно заборонене.

Як зазначив начальник Калуського міського відділу Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Юрій Угера, із початку року до Івано-Франківської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби надійшло 19 проб біологічного матеріалу для проведення досліджень на сказ (12 лисиць, 2 коти, 5 собак).

Було виявлено один позитивний результат – сказу кота (на пилорамі на території колишнього льонозаводу біля села Боднарів). Там проведено відповідні заходи. Обстеження домашніх тварин, які мешкають неподалік, виявило, що всі вони мали контакт із дикими тваринами, зокрема, лисицями.

У Івано-Франківській області здійснено аналіз чисельності лисиці червоної, і він суттєво перевищує норму: 3,2 особини на 1000 га угідь (норма 0,5—1 особина на 1000 га угідь).

У громаді вживатимуть заходів із регулювання популяції цих тварин.

Користувачам мисливських угідь необхідно звернутися у відділ лісового і мисливського господарства в Івано-Франківській області міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства для отримання дозволу на відстріл та відлов вовків, лисиць, бродячих собак, котів у межах мисливських угідь.

Після отримання дозволу створять робочі групи із залученням мисливців і представників органів місцевого самоврядування.

Від початку року було зафіксовано 95 укусів людей тваринами, 78 собаками (59 —у Калуші, з них 26 — безпритульними собаками). Сімнадцять осіб покусали коти. Провакциновано проти сказу 6360 тварин: 3629 собак і 2721 котів.

Фото: Андрій Найда

Головне зображення: https://s.mind.ua/img/forall/a/202078/69.jpg?1582029177

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua