Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуській громаді дві дози вакцини проти COVID-19 отримало лише 9% населення. Відео

У Калуській громаді дві дози вакцини проти COVID-19 отримало лише 9% населення. Таку інформацію повідомили медики Калуського центру первинної медико-санітарної допомоги, де функціонує центр вакцинації. Загалом у громаді щеплення отримали понад 16 тисяч осіб.

Одним з ефективних заходів з профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 є вакцинація. Саме вона не лише запобігає розвитку захворювання а й зменшує тяжкість його перебігу та ускладнень, мінімізує ризик летальних наслідків, говорять медики. Ймовірність тяжкого перебігу й ускладнень зменшується на 60 %; імовірність смертельних випадків зменшується на 80 %; частота госпіталізацій зменшується приблизно на 50 %.

З метою залучення більшої кількості мешканців громади до вакцинації на базі Калуського ЦПМСД провели нараду зі старостами, в ході якої акцентували увагу на важливості щеплень від COVID-19.

Калуський міський голова Андрій Найда повідомив, що на Прикарпатті планують відзначити три громади, які провакцинують найбільшу кількість населення до 15 вересня. Про це йшлося на нараді в Івано-Франківській ОДА. Калуська громада претендуватиме на перемогу.

Крім того, з 27 липня згідно з умовами адаптивного карантину, у випадку, якщо в регіоні встановлюється рівень епіднебезпеки, вищий за зелений, то в закладах освіти запроваджується дистанційне навчання, якщо колектив закладу освіти не вакцинований на 80%.

З 19 липня в Калуській поліклініці запрацював центр масової вакцинації проти коронавірусу: тут імунізують усіх охочих щодня, без вихідних з 9.00 до 16.00. Наразі в місті доступні всі види вакцин.

Старости позитивно сприйняли отриману інформацію. Тарас Кушлик, староста Голиня, вирішив і сам вакцинуватися, і закликатиме це робити односельчан.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua