Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші здійснюють ямковий ремонт доріг

Новини

Зараз КП «Калушавтодор» виконує ямковий ремонт доріг у Хотіні (вул. Гайдамацька, Київська, Йосипа Сліпого, Героїв Крут, Гірнича, затим – вул. Баюрака та Шкрумеляка).

Про це повідомляє Калуська міська рада:

«Калушани у соціальних мережах скаржаться на, нібито, неякісний ремонт доріг. З цього приводу не зайвим буде ще раз наголосити: зараз основні зусилля і кошти місцевого бюджету спрямовуються на підтримку наших Захисників та родин загиблих Героїв. Тому жодні капітальні ремонти у громаді не проводяться. Виконуються роботи, спрямовані на підтримку існуючого стану інфраструктури».

КП «Калушавтодор» здійснює лише ямковий ремонт методом просочування установкою гудронатор. Насамперед – вибоїни очищають, продувають повітродувами. Тоді – заливають бітумною емульсією; потім – кладуть нижній шар гранітного щебеню фракції 5-10 мм. Якщо вибоїна глибока – роблять два-три шари емульсії та щебеню. І верхній шар – гранітний відсів фракції 0-5 мм. Опісля йде трамбування віброплитою.

Цим методом працюють винятково за сприятливих погодних умов. Оскільки покриття вибоїн повинно бути сухим, а також – різні домішки, що входять до складу бітумної емульсії, висихають та випаровуються протягом декількох днів.

Окрім гудронатора для ямкового ремонту автодорівці паралельно застосовують також наявні установки мадпадчер та рециклер. Ямковий ремонт методом просочування є досить якісним та ощадним і калуські комунальники послуговуються ним уже протягом декількох років.

Зараз КП «Калушавтодор» виконує ямковий ремонт доріг у Хотіні (вул. Гайдамацька, Київська, Йосипа Сліпого, Героїв Крут, Гірнича, затим – вул. Баюрака та Шкрумеляка). Перед цим – працювали на Загір’ї. Минулого тижня – на вул. Ковжуна, Франка. Після завершення робіт у Хотіні – ремонтуватимуть дороги на Височанці.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua