Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші запрацював навчально-дозвіллєвий хаб для дітей. Відео

Новини

21 березня у Калуші запрацював навчально-дозвіллєвий хаб для дітей – Країна «Мінерленд» у приміщенні ПК «Мінерал», який цьогоріч відсвяткував свій 70-ий ювілей.

Працівники Калуського ПК «Мінерал» ідею про облаштування цікавого і корисного дитячого простору виношували ще від літа, коли прийняли більш, ніж шість сотень дітей у табір «Мінерленд», розповідає директорка палацу культури Алла Терещенко:

«У цей такий важкий час дуже мало сміху, дуже мало радості. Ми би хотіли, щоб ці стіни пригадали радість, дитячий сміх, щоб оці мрії оживили трішки ПК «Мінерал», і так зробили подарунок до його 70-річчя».

До облаштування дитячого простору доклалися благодійники: депутат Калуської міської ради Віктор Бербець, фонд «Рокада», управління у справах біженців ООН. Ідею підтримали Калуський міський голова Андрій Найда, управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради, а також районна і обласна військові адміністрації.

«У нашій громаді є чимало дітей-ВПО, а також діти військовослужбовців, зокрема, і полеглих Героїв. Завдяки допомозі донорів, відмінній роботі колективу ПК «Мінерал» вони мають місце, де можуть соціалізуватися, відпочити. Якраз це один із таких варіантів, як можна зменшити наслідки війни, зменшити стрес у діток, і це наша основна мета зараз»,- зазначив Калуський міський голова Андрій Найда.

У «Мінерленді» можна поєднати відпочинок із розвитком. Тут однаково зручно буде як дітям з інклюзією, так учасникам майстер-класів і групових занять, і мамам із немовлятами.

«Спеціалісти із фонду «Рокада» дивилися на приміщення, вивчали, радили нам і допомагали. Ми освоїли 370 тисяч гривень – тільки для устаткування. І як бонус нам надали потужний генератор, вартістю понад 80 тисяч гривень – щоб країна «Мінерленд» ніколи не була без світла»,- розповідає Алла Терещенко.

Особливий дарунок до відкриття Країни «Мінерленд» – сучасна інтерактивна панель вартістю 250 тисяч гривень. Вона допоможе організовувати групові розвиткові заняття. Тут є мольберти, сухий басейн, безліч іграшок, працює кваліфікований персонал.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua