Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші вшанували В’ячеслава Чорновола. Відео

Новини

У Калуші вшанували В’ячеслава Чорновола, який 22 роки тому за нез’ясованих обставин загинув в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Чимала частина суспільства досі переконана, що Чорновола «прибрали» як небезпечного конкурента на тодішніх президентських виборах. Біля пам’ятного барельєфа Героя України відбулося традиційне віче.

25 березня з року в рік калуська громада вшановує пам’ять Героя України, відомого українського політика і публіциста, дисидента, засновника Народного Руху України, людину, що увійшла в історію як символ української національної ідеї – В’ячеслава Чорновола.

Андрій Найда схиляється до думки, що В’ячеслава Чорновола все-таки вбили. 22 роки тому загинула не просто одна людина, не просто політик, відійшла у минуле ціла епоха – епоха дисидентів. Вона протривала майже 40 років.

Голова Калуської міської організації НРУ Юрій Погинайко переконаний, В’ячеслав Чорновіл назавжди буде зразком справжнього патріотизму, зразком того, як потрібно служити Україні, бути її гідним сином.

Учасники заходу вшанували світлу пам’ять В’ячеслава Чорновола хвилиною мовчання та поклали квіти до його барельєфу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua