Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші відкрили анотаційні дошки трьом Героям

Новини

У Калуші на фасаді Центральної бібліотеки ім. Тараса Шевченка відкрили та освятили меморіальні дошки трьом Героям російсько-української війни – Ігореві Панасенку, Русланові Куцілю, Олегові Конопаді.

Про це повідомляє Калуська міська рада:

«Три людські долі, які об’єднала любов до рідної землі, які життя віддали за свою Україну, викарбовані на пам’ятних дошках».

Ігор Панасенко (15.09.1966 – 17.03.2023) – навідник мотопіхотного батальйону 10 ОГШБ «Едельвейс». Загинув поблизу н. п. Берестове Бахмутського району Донецької області.

Руслан Куціль (19.03.1973 – 20.09.2022) – механік-водій механізованого відділення в/ч А4574. Загинув під час виконання бойового завдання в м. Покровськ на Донеччині.

Олег Конопада (16.10.1988 – 17.03.2023) – гранатометник штурмової роти в/ч Т0910. Загинув у районі н. п. Богданівка Бахмутського району Донецької області під час виконання бойового завдання.

До присутніх звернулася Хрещена мама полеглого Олега Конопади, яка пригадала, яким Герой був у дитинстві:

«Олежик був щирим та добрим хлопчиком. А сьогодні вже його дитина на запитання, де твій татко відповідає: «В серці і на небі». Минув рік з того чорного дня. І далі на серці тривога і біль. Жоден день не проходить без молитви і сліз. Кожного дня у молитві біля банера. Біль в душі не вщухає. Прошу Бога, щоб всі наші хлопці повернулися з війни. Співчуваю всім, хто втратив найдорожчих, найрідніших. Давайте разом будемо вірити у Перемогу, молитися за Перемогу і вона швидко настане».

Увічнення пам’яті Героїв стало можливим завдяки ГО «Спогади крізь віки». Мар’яна Ковальчук, очільниця організації, нагадала присутнім, що скануючи QR код на інтерактивних дошках, можна перегляну історію життя та подвигу полеглих захисників.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua