Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Івано-Франківську вирощують рослини у вантажному контейнері. Відео

Новини

Таврійський християнський інститут, спершу в Херсоні, а тепер у Івано-Франківську, розпочав проєкт з вирощування харчових рослин  у вантажному контейнері «Hippotaner». Його переобладнали у пересувну теплицю. 

Валентин Синій, ректор таврійського християнського інституту каже, що спершу в них у Херсоні були парники, якими займалися студенти. Коли вони приїхали в Івано-Франківськ після початку повномасштабного вторгнення, то шукали нові способи для вирощування їжі.

«Це допомагає проходити стрес війни, якщо ти долучений до якоїсь праці, то легше проходиш через цей страх. Цей проєкт нам допомогли реалізувати наші партнери з Нідерландів – вони цю технологію розробили та направили до Івано-Франківська».

На даний момент до проєкту долучилися тільки двоє осіб, які відповідають за рослини та сам вантажний контейнер. Той обладнаний усім необхідним для росту продуктів. Процес вирощування відбувається за голандською технологією, а рослини підбирають за певними критеріями.

«Там 6 або 8 сортів різних рослинок. Це ті рослини, які дуже швидко ростуть – від шести до восьми тижнів»,- розповів Валентин Синій, ректор таврійського християнського інституту.

Проєкт з вирощування харчових рослин у вантажному контейнері планують розширювати, але вже у Києві, куди і помандрує далі мобільна теплиця.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua