Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбулась мистецька акція балету. Відео

Новини

В Івано-Франківську біля обласної філармонії імені Ірини Маланюк провели мистецьку акцію «Найвища цінність – є свобода». Вона присвячена майбутній балетній постановці «Свободи іскра невгасима». У ній задіяні вихованці балетної школи імені Володимира Павліковського. 

Хореографією дітей займається Олена Хандакова. Жінка зазначає, підготовку до майбутнього дійства почали ще минулого літа, а тема надзвичайно глибока та важлива:

«Наша мета – це вогонь, священний вогонь. Від нього відколюється іскра і попадає у світи. Для кожного несе якийсь сенс».

Ключову роль в майбутній виставі виконує балерина Анна-Марія Владика. Дівчина займається балетом вже 5 років. Зізнається, що хвилюється, адже прагне показати людям справжню свободу.

«Є свобода, я відіграю цю свободу як її іскра, несу її через пустелю, воду, через всі стихії несу цей невгасимий вогонь свободи»,- розповідає балерина Анна-Марія Владика.

На передпоказ балетної вистави завітав і директор філармонії Володимир Рудницький. Каже, така чуттєва реалізація від дітей варта уваги:

«Дуже важливо в час війни, що діти виконують такий балет з такою символічною назвою. Ми зараз особливо маємо відчувати і думати над тими темами війни, максимально працювати над тим, щоб наші діти війни не відчували».

Прем’єра балету «Свободи іскра невгасима» відбудеться 15 червня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua