Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Івано-Франківську проводять роботи з доступності вулиць. Відео

Новини

Ще один крок до безбар’єрності. У середмісті Івано-Франківська комунальники завершують ремонтні роботи з пониження тротуарів та облаштування пішохідних переходів для безпечного пересування людей з інвалідністю. Біля військового шпиталю на вулиці Старозамковій облаштовують тротуари для зручного заїзду людей на кріслах колісних. Для їхнього комфортного пересування комунальники кладуть безшовну бруківку, а для доступності – роблять пониження. 

Про це йдеться на сайті «Руслан Марцінків. Оперативні новини».

«Основний наш напрямок на цей рік – це є доступність. Робимо пониження, робимо тротуари, пішохідні доріжки, де їх не було, або де вони в жахливому стані. Одна з таких ділянок – це є вулиця Старозамкова. Поруч знаходиться військовий шпиталь, де багато поранених військових щоденно відвідують. І вони до нас відповідно звернулися і ми робимо цю частину тротуару. Стараємося притримувати стилю, який вже був на наших вулицях центральних. Тому ми тут закладаємо безшовну плитку «Новатор», яка є на всіх інших вулицях, щоб зберегти цей стиль», – каже перший заступник директора Департаменту благоустрою Ігор Сенчук. 

Процес контролює радник міського голови, тяжкопоранений майор НГУ Юрій Гапончук. Власне, з ним попередньо радилися та узгоджували хід робіт комунальники. Каже, ця частина тротуару була у не задовільному стані, а військовим дістатися шпиталю було складно. 

«Тут, перш за все, не влаштовувало саме покриття, по якому здійснювали рух пішоходи, тому прийняли рішення змінити саме покриття тротуарне і зробити знову ж пониження, правильні відводи води. Вже ставлять решітки, які закриті. Це не звичайні відкриті жолобки, по яким була знову ж таки перешкода пересуванню. І безшовна плитка, яка потрібна саме тут. Зараз в процесі ті напрямки, які ми запланували. Один напрямок, можна сказати, ми вже зробили. Напрямок до лікарні на Пасічну. Решта напрямків в процесі. І в тому процесі постійно стараюся слідкувати за виконанням робіт, і я радію, що все робиться правильно», – зазначив радник міського голови, майор НГУ Юрій Гапончук. 

Роботи тут комунальники завершать вже до кінця тижня. Цей маршрут у мапі доступності один із основних, адже до військового шпиталю приходять чимало воїнів після поранень. 

«Цей заклад має бути доступним. Тут багато військових, особливо після поранень, з хворобами приходять, отримують лікарську допомогу. А це місце було не доступне. Тут був поганий тротуар, все дуже криве і не доступне. А сьогодні вже у цьому закладі і ліфт є, і вже територія, благоустрій, є можливість дійти до того ліфта. Дуже важливо, що ми продовжуємо роботи з доступності, щоби Івано-Франківськ був доступний для людей з інвалідністю. А в першу чергу – для наших Героїв, військовослужбовців, які проходять службу», – розповів Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua