Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Івано-Франківську представили виставку картин Христини та Валерія Дувіраків. Відео

Новини

В Музеї мистецтв Прикарпаття відбулось відкриття виставки творів Христини та Валерія Дувіраків під назвою «Спалахи життя». Тематика обох митців пов’язаною з природою, історією та культурними надбаннями краю. Загалом подружжя представило близько сімдесяти робіт

Обоє митців на своїх полотнах зображають природу та традиції. Проте, реалізація творчих задумів – відрізняється.

«Роботи в нас різні, він більше живописець, краще колір чує. Мені з кольором працювати важче, я його довше підбираю»,- зізнається художниця Христина Дувірак.

На виставці представили близько семидесяти робіт подружжя. Художник Валерій Дувірак каже, «Спалахи життя» – це про теперішній сумний час, пейзаж та історію.

«Ну так ідея виникла в нас із дружиною. Чому «Спалахи життя»? Час зараз – буремний, сумний, трагічний. Різнопланові роботи – від пейзажів в районі Говерли, початок Прута, закінчуючи роботами з історії нашого краю»,- розповідає художник Валерій Дувірак.

 Директор музею мистецтв Прикарпаття Василь Романець впевнений, подружжя Дувіраків плідно працює – кожен у своїх напрямках:

«Зробили сьогодні відкриття їхніх робіт, роботи дуже чудові. Валерій і Христина плідно працюють. Христина продовжує працювати у витинанці, а Валерій працює в своїх традиційних напрямках – акварель, олійний живопис, багато рисунку є».

Роботи митців у музеї мистецтв Прикарпаття експонуватимуться близько місяця.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua