Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську представили виставку картин «Франківська збірка». Відео

Новини

У музеї мистецтв Прикарпаття презентували понад 60 робіт різних жанрів, напрямів та стилів. Демонстрація складається із робіт сучасних художників та із фондового зібрання музею. Її мета – показати місто Івано-Франківськ з різних точок зору художників.

Художник Богдан Губаль продемонстрував три свої картини. Каже, виставка надзвичайно цікава, адже долучилися художники різного покоління та різних поглядів:

«Сьогодні ми бачимо виставку, яка багатогранна, в різних напрямках, різне сприйняття. З реалістичного живопису до трансформації, до сприйняття через емоції».

Показав своє мистецтво й Івано-Франківський художник Мирослав Яремак. На полотнах зображено місцеву ратушу. Автор каже, це його візуальне бачення міста, яке він передає на картини:

«Твори як візуальні музичні ідеї, які були інспіровані архітектурними спорудами. Це таке мистецтво для мистецтв».

Співорганізатор виставки Василь Іваночко зазначив, що дана подія – це ще одна можливість продемонструвати потребу у заснуванні міського художнього музею.

«Чим більше буде локальних таких цікавих місць, тим місто наше буде привабливіше. В нашому місті живе цілий ряд цікавих художників. Їхні картини десь можна побачити, але ідентифікувати, що ж собою являє мистецький Івано-Франківськ дуже складно»,- розповів співорганізатор виставки Василь Іваночко.

Виставка приурочена відзначенню річниці від часу заснування Івано-Франківська.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua