Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Івано-Франківську представили відеоінсталяцію «Імерсивний світ Шевченка». Відео

Новини

Ювілей великого поета. У Івано-Франківську до 210-річчя з дня народження Кобзаря представили відеоінсталяцію «Імерсивний світ Шевченка». Художні роботи показали за допомогою відео на великій стіні. Дійство відбулося у рамках проєкту «Бізнес і культура в умовах війни. Синергія заради перемоги».

У 2021 році в Івано-Франківську відбулась велика виставка художніх робіт Тараса Шевченка. Тоді тисячі прикарпатців змогли наживо познайомитись із творчістю Кобзаря. Нині ж, аби не ризикувати великими творами, це доводиться робити дистанційно. Відтак, організували відеоінсталяцію «Імерсивний світ Шевченка». Таким чином, каже організатор дійства, продовжують популяризувати творчість Кобзаря.

«Мета одна – показати «іншого» Шевченка і почати ці покази з Івано-Франківська, середовища, яке це дуже гарно сприймає. Першим етапом була книжка про Кирило-Мефодіївське братство, документальний роман. Другий етап – це показ оригіналів картин Тараса Шевченка в Івано-Франківську в листопаді 2021 року. І третій етап – це сьогоднішня презентація картин, яку також починаємо з Івано-Франківська. Сподіваємося, що в такий непростий час вона буде для людей створювати трохи більше чогось світлого»,- розповів Андрій Романчук, організатор відеоінсталяції.

Генеральний директор Національного музею імені Тараса Шевченка Дмитро Стус переконує, така форма презентації дозволяє демонструвати культурні здобутки України для широкого кола глядача і навіть за кордоном. Тож важливо застосувати сучасні цифрові методи просування мистецтва. Додає, що державного фінансування для створення такого продукту недостатньо, потрібно зацікавлювати бізнес.

«Ніколи не було техніки, щоб роздивитися малі форми Тараса Шевченка, вони друкувались. А це збільшення в 50-70 разів, воно рухливе та дає можливість оцінити художника. Зараз є інтерес до цього і в Україні і за кордоном»,- розповів Дмитро Стус, генеральний директор Національного музею імені Тараса Шевченка.

Захід відбувся у рамках проєкту «Бізнес і культура в умовах війни. Синергія заради перемоги».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua