Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську навчали, як діяти у надзвичайній ситуації. Відео

Новини

Тривожна валіза”, аптечка та сигнал “Увага всім!”. У середмісті Івано-Франківська навчали, як діяти у надзвичайній ситуації чи під час оголошення  військового стану.  Жителі міста дізнались що робити в разі включення сирени. А також побачили, яким має бути склад “тривожного рюкзака” і аптечки. 

В першу чергу, жителі почують звук сирен. Саме так люди зрозуміють – щось трапилось. 

Якщо у повідомленні йдеться про укриття – у смартфоні потрібно набрати запит «бомбосховища Івано-Франківської області». Там буде карта з будинками, де вони розміщені. За три хвилини треба укритися у найближчому приміщенні. У випадку евакуації у повідомленні відразу скажуть, де знаходиться збірний пункт.

З собою громадянин повинен мати так звану “тривожну валізу”. Як правило, це міцний і зручний рюкзак, що містить необхідний одяг, предмети гігієни, аптечку, інструменти, засоби індивідуального захисту та продукти харчування.

Аптечка перш за все повинна містити засоби, які допоможуть зупинити кровотечу. Також у аптечці мають бути засоби для обробки ран.

Варто покласти у аптечку пантенол, спиртові серветки і пластирі. А ще термоковдру. Не буде зайвим взяти знеболюючі та жарознижуючі препарати і сорбенти, наприклад, активоване вугілля. Для людей, які мають проблеми зі здоров’ям, обов’язково мати медикаменти призначені лікарем.

Окрім того, жителям міста показали, як виглядають вибухонебезпечні предмети. Це гранатометні постріли, авіабомби, мінометні міни, ручні гранати й інженерні боєприпаси. Саме їх нині використовують у війні на Сході.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua