Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську діє акція «Подаруй книгу на фронт». Відео

Новини

Одна з українських книгарень проводить безстрокову акцію «Подаруй книгу на фронт». Кожен охочий може придбати будь-яке видання, яке потім потрапить до воїна. 

Долучитися до акції можна і в Івано-Франківську.

«Людина може купити книгу і залишити її в нас для воїна. Також, можна поставити підпис на книжці з побажаннями перемоги. До деяких книг ще підкріпляють листівки, щоб підняти настрій захисникам»,- розповідає Наталія Шкорута, культурна менеджерка книгарні.

Книжки збирають по всій Україні, далі відправляють у Київ, а вже звідти – видання потрапляє до воїнів на передовій. Культурна менеджерка книгарні Наталія Шкорута впевнена, допомагати Героям потрібно по-різному. Адже й книги можуть допомогти хлопцям на фронті хоч і ненадовго, але відволіктись від війни:

«Ми дбаємо про їхнє моральне і психічне здоровʼя. Якщо в них буде час, щоб відкрити книгу і почитати, то це дуже підніме їхній дух».

Мешканці Івано-Франківська активно долучаються до ініціативи. У більшості випадків – купують та передають книги українських авторів. Так вчинила і Яна Лазорик. Дівчина придбала книжки Ілларіона Павлюка – одну для себе, іншу – для військового.

«Саме моральний внесок – це те, що тримає як і нас, так і воїнів. А книги – це те, що може перенести в іншу реальність, тому захисникам це потрібно»,- поділилася Яна Лазорик, учасниця акції.

Акція – безстрокова, тому долучитись можна в будь-який час. Крім того, у книгарні триває збір на фпв-дрони для 67 бригади. За донат від ста гривень є можливість виграти комплект із десяти книг із автографами акторів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua