Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Івано-Франківському музеї провели розпис писанок до Великодня. Відео

Новини

Майстер-клас з писанкарства для дітей військових. В Івано-Франківському краєзнавчому музеї для дітей українських захисників провели майстер-клас з розмальовування писанок. 

Вперше такий захід відвідала і чотирнадцятирічна Анастасія із села Загвіздя. Дівчинка зізнається, процес розфарбовування великодніх яєць їй дуже сподобався:

«Я вперше малюю писанки. Я думала, що мені воно не сподобається, не зможу намалювати, виробити. Але це дає спокій, ти про інше зовсім думаєш».

Створювати власні писанки дітлахів вчили майстри з Івано-Франківського краєзнавчого музею, музею мистецтв Прикарпаття і Прикарпатського національного університету. Оксана Веретко розповіла про методи фарбування та розпису писанок.

«Є в нас крашанки – більш традиційні, є писанки – це вже малювання воском. Найбільш цікаво дітям працювати з воском»,- розповіла Оксана Веретко, майстриня.

Загалом, участь у майстер-класі з писанкарства взяли 40 дітей військовослужбовців.

«Це така своєрідна акція, яка має на меті не просто показати, як пишуться писанки, а і подарувати їх військовим»,- зазначила Галина Беднарчик, директорка музею.

Схожі майстер-класи до Великодня в Івано-Франківському краєзнавчому музеї проводитимуть ще упродовж тижня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua