Онлайн TV FM радіо FM пауза

Зірвані дахи та повалені дахи: наслідки негоди у Галицькій громаді. Відео

Новини

Зірвані дахи, побиті авто, повалені дерева, пошкоджені лінії електропередач. Негода наробила лиха у Галицькій громаді. Енергетики активно працюють над відновленням електропостачання, а надзвичайники та комунальники розчищають повалені дерева.

Покрівлю будинку пані Марії буревій зніс повністю і покрутив дах господарських приміщень. Каже, сон не брався цієї ночі, хвилювалася, щоб не було грози.

Через зірвану покрівлю у пані Люби є пошкодження стелі у спальні. Жінка каже: ночувала у дітей, бо боялася, що  хата завалиться. Буревій також пошкодив автомобіль та дах господарських приміщень.

Оксана Михайлівна два роки тому робила ремонт в будинку, дах також перекривали. Нині жінка плачучи розповідає про 5 хвилин, котрі зруйнували те, що будувалося роками.

Це село славиться храмом св. Пантелеймона, котрий є пам’яткою архітектури 12 століття. Тут на час буревію мала бути екскурсія, та ніхто так і не приїхав.

Загалом у Шевченковому частково пошкоджені покрівлі 17-ти будівель та повністю зірваний дах на 8 будинках, також пошкоджені лінії електропередач та повалені дерева. Енергетики вже працюють над відновлення подачі світла

Надзвичайники та комунальники допомагають розчищати дороги від повалених дерев та допомагають людям долати наслідки негоди на подвір’ях. Спеціальна експертна комісія обстежує пошкодження домоволодінь, завданих негодою ще від ранку. Голова громади Олег Кантор запевняє – людей у біді не залишать.

Люди сподіваються на фінансову підтримку від держави, адже для більшості суми на відновлення завданих збитків непідйомні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua