Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківську відстоюють можливість фінансування будинку для сиріт з інвалідністю. Відео

Новини

Волонтери благодійного фонду “Українська благодійницька мережа” знову відстоюють можливість бюджетного фінасування будинку підтриманого проживання «Оселі Віри, Надії, Любові», що розташований в Обертині.

Будинок підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю «Оселі Віри, Надії, Любові» судиться з департаментом соцзахисту ОВА через недостатнє фінансування.

Нині у будиночку мешкає троє людей з інвалідністю. Окрім того, нещодавно до них поселився вимушений переселенець із Запоріжжя.

У департаменті соціальної політики ОВА пояснюють, чинним законодавством такому закладу передбачена фінансова допомога, яка дозволить покращити надання соціальних послуг.  

Цього року з обласного бюджету справді було виділено 300 тисяч гривень і це на 9 тисяч гривень менше, ніж торік. Однак ці кошти будиночок так і не отримав.

Попри це, будинок підтриманого проживання все ж продовжує боротьбу за бюджетне фінансування. Цього року є чотири судових процеси. Наразі розглядаються дві справи. Одна щодо того, що виділене департаментом фінансування – недостатнє. Інша – щодо того, що департамент не хоче проводити закупівлю цієї соцпослуги наперед.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua