Онлайн TV FM радіо FM пауза

“Пізнай. Зрозумій. Збережи”: в Івано-Франківську презентували виставку Модеста Сосенка. Відео

Новини

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї презентували виставку Модеста Сосенка. А передував їй перформанс від Яреми Стецика: із різних куточків міста волонтери принесли в руках 10-ти метрові ескізи художника та під гучну музику зійшлися на площі перед музеєм.

Як розповідають організатори проєкту «МОДЕСТ СОСЕНКО. ФРАНКІВСЬК. Пізнай. Зрозумій. Збережи», поштовхом до більшої популяризації робіт художникав, стало знищенння розписів Модеста Сосенка в церкві у Славську.

Більшість із прелставлених робіт привезені з Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького. Проте є серед них й ікона “Богородиця з дитям”, що належить Івано-Франківському краєзнавчому музею і свого часу стала справжнім мистецьким відкриттям.

За сприяння митрополита Андрея Шептицького, Сосенко займався оздобленням храмів Станиславівщини, Львівщини, Тернопільщини та брав участь у розписах стін для Катедрального собору, які до цього часу не збереглися.

Виставка творів Модеста Сосенка експонуватиметься до серпня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua