Онлайн TV FM радіо FM пауза

У ENEMO позитивно оцінили президентські вибори в Україні

Вибори в Україні пройшли чесно і прозоро, заявив голова Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) Пітер Новотні. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“За попередньою оцінкою ENEMO, голосування 25 травня було проведено прозоро і ефективно з незначними порушеннями, які не матимуть істотного впливу на результати виборів”, – сказав Новотниі в ході прес-конференції в Київ у понеділок, 26 травня.

ENEMO зазначає удосконалення нормативно-правової бази, яка була прийнята в березні поточного року у формі пакета виборчих реформ, де були враховані ряд рекомендацій попередніх місій ENEMO в Україні. “Але необхідно і далі продовжувати відкрите і змістовне обговорення реформи виборчого законодавства, залучаючи до дискусії громадянське суспільство”, – додав Новотні.

За його словами, співробітники місії відвідали 152 виборчих ділянки під час їх відкриття. Робота 96% з них була оцінена як “гарна” або “дуже хороша”.

У місії також відзначили важливу роль співробітників ЦВК, які зіткнулися з недостатнім рівнем безпеки, браком людських ресурсів, фінансів і часу, тому змушені були докладати додаткові зусилля.

Нагадаємо, на Донеччині внаслідок загроз сепаратистів на президентських виборах не змогли проголосувати жителі 23 міст області – це 81,8% виборців.

У Донецьку, а також ряді великих міст області не відкрилася жодна ділянка – через тиск бойовиків з угрупування “Донецька народна республіка” та їх агресію проти людей, задіяних у підготовці виборів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua