Онлайн TV FM радіо FM пауза

У школу – без маски: у Драгомирчанській гімназії розгорівся скандал. Відео

Новини

У Драгомирчанській гімназії, що на Прикарпатті, розгорівся скандал. Учень 7-го класу Даниїл категорично відмовляється носити маску. Захищає сина і його мати. Каже, у хлопчика бронхіальна астма – тож у масці син задихається. Керівництво школи, вчителі та батьки обурені. Адже семикласник наражає на небезпеку інших дітей.

Утім серед однокласників Даниїла є ще один хлопчик із бронхіальної астмою 6-го ступеня – Максим. Його мати Ірина каже, її син у масці навіть під час уроків. Адже діти з таким діагнозом – у групі ризику.

Аби захистити сина, мати Даниїла Ольга звернулась до так званих «народних журналістів», що викликало ще більше обурення серед  керівництва гімназії, батьків та викладачів. У відео, яке було опубліковане на Ютуб-каналі вищезгаданих журналістів мати Даниїла Ольга наголошує, що її син носитиме лише сертифіковані засоби індивідуального захисту.

Натомість у цьому ж відео Даниїл пояснює, що через маску у нього болять вуха – і саме тому він відмовляється її одягати. Дирекція навчального закладу запропонували мамі хлопчика альтернативу – обрати для сина сімейну форму навчання. Утім, вона проти.

Батьки школярів за своїх дітей хвилюються, адже «бунтівник» наражає їх на небезпеку. І радять Ользі дослухатись до пропозицій та перевести хлопчика на дистанційну форму навчання.

Нагадаємо, за постановою №50 головного санітарного лікаря України учнів допускають до приміщення школи за наявності маски або респіратора. На заняттях вони можуть їх не використовувати. Проте для пересування школою маски або респіратори використовувати необхідно. Водночас, учні 1–4 класів допускаються та можуть пересуватися закладом без масок чи респіратора.

А яка ваша реакція?
+1
3
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua