Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Долині запрацював безпековий проєкт «Custody Records». Відео

Новини

У місті Долина запрацювала система електронного обліку та цілодобової фіксації усіх дій, які відбуваються у відділах та відділеннях поліції – «Custody Records».

«Система дає можливість спростувати або довести будь-яку дію і забезпечити ту справедливість, про яку говорить наш президент України. Справедливість для кожного громадянина – незалежно чи то затримана особа, свідок чи потерпілий»,- каже Олена Дмитращук, начальниця відділу моніторингу автоматизованого обліку дій із затриманими особами управління дотримання прав людини НПУ.

Для належної роботи інформаційної системи у відділенні поліції переоблаштували внутрішній простір. Всі приміщення та коридори оснастили відеокамерами. Це здійснено відповідно до вимог міжнародних стандартів з дотримання прав людини. Окрім цього облаштована спеціальна «зелена кімната», яка призначена для ефективної роботи з неповнолітніми.

«Це з тих випадків коли це дійсно працює. Ми бачимо наскільки все чітко задокументовано, документується будь-яка слідча дія, наскільки кожну хвилину по часу можна відслідкувати. Ця система робить діяльність поліції «прозорою» та максимально зрозумілою»,- розповідає Євгенія Мнишенко, представниця уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області.

Це вже третє місто Франківщини, де працює система електронного обліку. Зокрема, вона функціонує в Надвірнянському та Калуському райвідділах поліції

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua