Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Долині відбулося засідання щодо ментального здоров’я

Новини

Під час робочої поїздки заступниця голова обласної державної адміністрації Людмила Сірко відвідала оновлене Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради.

Метою засідання стала підтримка психічного здоров’я людини як одне з пріоритетних завдань державної політики, що потребує координації дій органів державної влади, профільних освітніх закладів, неурядових організацій, закладів охорони здоров’я, соціальних служб, що спеціалізуються на психологічній допомозі населенню, а також залучення представників громадського сектору, урядових та фінансових установ.

«Тематика засідання є надважлива в сьогоднішній час. Якщо пригадати 2022 рік, то всі чекали весну, а прийшла війна. Я не вірила, що в наш може відбуватися така кривава війна проти мирного народу, який ніколи не зазіхав на чужі території. Ми є та горда нація, яка стала до зброї. За Україну ми платимо високу ціну – життя Героїв», – зазначила Людмила Сірко.

На сьогодні центр первинної медичної допомоги дає змогу отримати жителям громади якісні медичні послуги. Тут для працівників та відвідувачів створені комфортні умови перебування.

Наразі у закладі працюють 65 медпрацівників (27 лікарів та 38 медичних сестер). У центрі є кабінет психологічної підтримки, а також працює психотерапевт. Поряд з цим заклад активно впроваджує Всеукраїнську програму підтримки ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

Оглянувши оновлений центр, Людмила Сірко подякувала медикам за їх працю і наголосила, що в умовах сьогодення надзвичайно важливо підтримувати людей, котрим необхідна психосоціальна підтримка і допомога, адже щоденно українці переживають тривогу та стрес.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua