Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Долині горіла центральна районна лікарня: у ДСНС розповіли подробиці. Відео

Новини

У Долині горіла центральна районна лікарня, постраждалих немає. З приміщення евакуювали 38 пацієнтів та медперсонал. Відомо, що першим зайнялось інфекційне відділення, а потім вогонь поширився на горище.

До місця події скерували 80 надзвичайників кількох частин та спеціальних загонів. Про причину пожежі та про завдані збитки – розкажуть наші кореспонденти.

Пожежа спалахнула на сходовій клітці між першим та другим поверхом інфекційного відділення. Оскільки будівля лікарні стара, вогонь швидко поширився на горище. Загорілося дерев’яне перекриття даху. На той час у приміщенні знаходились 38 пацієнтів та 4 осіб медперсоналу. Пожежникам довелося спочатку евакуювати людей. Далі необхідно було швидко локалізувати пожежу, щоб вогонь не дістався палат. 

“Всі палати знаходились на другому поверсі. Саме там, на 2 поверсі знаходилось і місце пожежі на сходовій клітці. Сходова клітка дерев’яна, вона йшла з першого поверху аж на горище будівлі”, – повідомив начальник головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.

Оскільки в інфекційному відділенні знаходились пацієнти, хворі на COVID-19, ліжка у палатах були під’єднані до кисневих точок. Якби вогонь дістався туди, наслідки були б серйозніші. Та пожежникам вдалося вчасно погасити пожежу, тож до палат вогонь не дістався. Проте наробив немало шкоди.

Тепер навантаження на Долинську центральну районну лікарню збільшиться, адже медзаклад тимчасово втратив ціле відділення. Тож найближчим часом доведеться вирішити  ще одну проблему – де тепер лікувати хворих на COVID-19. Адже інфекційне відділення після пожежі потребує ремонтів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua