Онлайн TV FM радіо FM пауза

Бурштинці під стінами Будинку культури вимагали для гімназії статус ліцею. Відео

Новини

У Бурштині відбулося засідання 10 сесії міської ради. Основне питання – реорганізація та перейменування закладів загальної середньої освіти. Саме воно викликало чимало суперечок та навіть протест під стінами Будинку культури, де проходило засідання. Батьки та викладачі гімназії вимагали для гімназії статус ліцею.

Проєкт порядку денного 10 сесії Бурштинської міської ради містив 141 питання, більшість з яких земельні. Найбільше обговорень викликало питання про реорганізацію та перейменування закладів загальної середньої освіти Бурштинської територіальної громади.

Також статус ліцею отримає Бурштинська школа №3, а  школу №1 планують перейменувати на  гімназію №1. Сільські школи будуть на філіями ліцею №2 і  ліцею №3.

Діючу  гімназію планують приєднати до ліцею №2. Вчителі та батьки дітей, які навчаються у гімназії, не підтримують таке рішення, тож вийшли на протест. 

Депутати проголосувати за проєкт про перейменування та реорганізацію закладів загальної середньої освіти Бурштинської територіальної громади. Тож втілити його треба до 2024 року.

А яка ваша реакція?
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
2
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua