Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Бурштині відбулось засідання проти насильства і торгівлі людьми

Новини

20 березня у приміщенні актового залу Бурштинської міської ради за сприянням БО «БФ Карітас Івано-Франківськ» відбувся захід присвячений протидії торгівлі людьми, гендерно зумовленому насильству та насильству під час війни.

БО «БФ Карітас Івано-Франківськ» організовує тренінги для відповідальних осіб територіальних громад, працівників соціальних служб, психологів, педагогів та спеціалістів служби у справах дітей, де розповідають про міжнародне та українське законодавство у сфері протидії торгівлі людьми, способи ідентифікації постраждалих та допомогу, яку вони можуть отримати.

«В рамках БО «БФ Карітас Івано-Франківськ» реалізовується проєкт в партнерстві міжнародної організації з міграції про захист осіб, які постраждали від торгівлі людьми, гендерно-зумовленого насильства та домашнього насильства»,- зазначив Арсен Дмитрук, тренер інформаційних сесій та тренінгових занять БО «БФ Карітас Івано-Франківськ».

У заході, як розповіла начальниця відділу соціального захисту населення Світлана Коцур, взяли участь саме ті фахівці Бурштинської громади , які найбільше працюють з людьми:

«Відбулося засідання в якому провели інформаційно-розʼяснювальну роботу щодо протидії торгівлі людьми, насильству в сімʼї та насильству за ознакою статі. Запрошені були психологи навчальних шкільних закладів, адже вони більше контактують з людьми».

У процесі заняття, усім учасникам було роздано інформативні листівки, довідкову літературу, згідно якої зможуть доносити до населення набуті знання. Під час цієї зустрічі було поінформовано, що торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини. Для торгівлі людьми не існує державних кордонів чи вікових обмежень. А ще це кримінальний злочин, який карається згідно Кримінального кодексу України позбавленням волі на строк від 3-х до 15-ти років.  

Одна із учасниць заходу, вчителька Бовшівської гімназії імені Дмитра Коцюбайла Наталія Варик, вважає що такі інформативні заходи сьогодні є дуже потрібні:

«Це було дуже цікаво, адже зараз потрібно поглинати цю інформацію та допомагати людям, які потрапляють в такі ситуації».

Також Арсен Дмитрук презентував нову онлайн-гру, під назвою «Щось пішло не так», яка допоможе інформувати населення  та запобігати потраплянню до торгівців людьми. У цій інтерактивній грі, моделюються різні життєві ситуації, з якими стикаються мігранти, туристи, шукачі роботи та студенти. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua