Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Болівії виявили спалахи пташиного грипу на птахофабриці та фермі. Відео

Новини

Болівія повідомила про два спалахи високопатогенного пташиного грипу H5. Один осередок поширення виявили на птахофабриці в місті Сакаба провінції Чапаре. Там тримали 35 тисяч курей. Другий спалах стався в місті Кільяколло, що в тій самій провінції. Там вірус уразив птахів невеликої приватної ферми, де було коло 200 качок, гусей та курей.

В обох містах посилили епідеміологічний нагляд. У Сакабі оголосили надзвичайну ситуацію.

Міністр сільського господарства Болівії повідомив, що в Сакабі та Кільяколло було знищено та поховано 160 тисяч птахів. З його слів, спалах стримали, і хвороба не поширилася на інші регіони.

Спалах пташиного грипу серед свійських птахів також зареєстрували в інших латиноамериканських країнах, таких як Еквадор, Колумбія та Мексика.

Пташиний грип — особливо небезпечна хвороба, яка здатна завдати великої матеріальної шкоди. Цей вірус уражає органи дихання й травлення птахів. Залежно від штаму помирає від десяти до 100 % хворих особин. До того ж деякі варіанти вірусу можуть уражати до трьох видів птахів одночасно.

Найбільш небезпечну форму пташиного грипу викликає штам H5N1. ВООЗ уважає, що якщо він мутує і почне передаватися від людини до людини, то може спричинити пандемію.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua