Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Бангкоку відкрився новий залізничний вокзал, але не всі раді. Відео

Новини

У Бангкоку офіційно відкрився новий залізничний вокзал — найбільший у Південно-Східній Азії. Чотириповерхова будівля розташувалася на 300 тисячах квадратних метрів. Її будували десять років. Витратили один мільярд доларів США.

Тут 12 платформ. Станція може обслуговувати до 40 поїздів одночасно. Пропускна здатність — до 600 тисяч пасажирів за день. Це удесятеро більше, ніж на старому залізничному вокзалі «Хуа Лампонг». Залами очікування курсують роботи, які допомагають розв’язати всілякі проблеми.

Нова станція офіційно називається Центральний термінал «Крунг Тхеп Апхіват». Цю назву дав король Таїланду.

Утім, багатьом і нині подобається старий вокзал «Хуа Лампонг». Він побудований у стилі італійського неоренесансу. Фасад спроєктував архітектор із Турина Маріо Таманьо. Вокзал будували шість років. Він відкрився у 1906-му.

Влада хотіла переробити його на музей, коли запрацює нова станція. Проте громадськість виступила проти. Вокзал і далі функціонує, але за день обслуговує лише 60 поїздів.

Новий вокзал стане центром багатьох внутрішніх перевезень Таїланду на далекі відстані. У майбутньому хочуть відкрити сполучення з Малайзією та Сінгапуром.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua