Онлайн TV FM радіо FM пауза

Творець контрабандних сховків у авто не зміг вивезти з України приховані сигарети

tsyg2 - Творець контрабандних сховків у авто не зміг вивезти з України приховані сигарети - rai.ua Новини

Громадянин Євросоюзу, повертаючись додому з України, вирішив підзаробити на перепродажі тютюнових виробів і «нашпигував» свій автомобіль понад 3600-ма пачками сигарет, однак «попався» на Закарпатській митниці. У результаті – втратив не лише контрабандний товар, а й автомобіль.

Про це повідомляє Державна митна служба України.

Покидаючи територію України сьогодні вночі, 17 липгня, 70-річний поляк на митному посту «Астей» свідомо скерував своє авто у «зелений коридор», чим заявив про відсутність прихованих від митного контролю товарів. На уточнююче запитання інспекторів іноземець підтвердив, що нічого незаконного не перевозить.

Втім, ретельна перевірка автомобіля вказала на спеціально обладнані сховища та конструктивні порожнини салону авто, в яких було приховано 3630 пачок тютюнових виробів з марками акцизного збору України торгових марок «West Red», «West Silver» і «Lucky Strike».

За даним фактом митники склали протокол за ч. 1 ст. 483 МКУ «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю». Санкція статті передбачає накладання штрафу у розмірі від 50 до 100% вартості предметів правопорушення та конфіскацію автомобіля, що використовувався для переміщення прихованих у сховках та важкодоступних місцях товарів.

Відтак, виявлені цигарки, вартістю майже 315 тис. грн, вилучені разом з авто.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua