Онлайн TV FM радіо FM пауза

Цими вихідними в Івано-Франківську вперше відбувся фестиваль українських крафтярів. Відео

screenshot 18 3 - Цими вихідними в Івано-Франківську вперше відбувся фестиваль українських крафтярів. Відео - rai.ua Новини

Сир, мед, натуральні солодощі, чай, ковбасні вироби та чимало іншого представили виробники на фестивалі українських крафтярів Local Farmer Fest. В Івано-Франківську він відбувався вперше, а сам – родом із Маріуполя. Організатор фестивалю Віталій Качкан каже, що тут зібрались понад сім десятків виробників з усієї країни.

Свою продукцію на фестиваль привезла й Марія Михайлюк. Жінка продає гуцульські сири, які сама і виробляє. Тут, каже, кожен зможе обрати той продукт, який смакуватиме найбільше.

Андрій Сікан на фестивалі презентує перший франківський бокс крафтових продуктів. А також оригінальні смаколики, які можна скуштувати лише на Прикарпатті.

screenshot 18 3 - Цими вихідними в Івано-Франківську вперше відбувся фестиваль українських крафтярів. Відео - rai.ua

Гості зі Львівщини привезли в Івано-Франківськ чай з сублімованих фруктів. Цю технологію, каже Петро Жуков, вигадали в НАСА. 

Окрім цього на фестивалі українських крафтярів діяла зона ремесл. Тут представлені футболки та екосумки, вироби з дерева та прикраси. Ольга Філатова з Києва приїхала показати франківцям вишиті хустини. Рукоділлям жінка почала займатись 15 років тому. Розповідає, що найчастіше її хустки купують жінки, які через війну виїхали за кордон.

Ще один гість зі столиці, художник Богдан Гдаль. Тут продає футболки та екосумки з унікальними зображеннями.

Актуальною була й локація харків’янки Дарії Зайцевої. Дівчина на фестиваль привезла шеврони. На них – репліки або повні версії українських килимів з різних регіонів України.

Упродовж двох днів фестиваль відвідали тисячі франківців та гостей міста. Зізнаються, вражені масштабом та атмосферою свята.

Також охочі мали змогу відвідати різноманітні майстер-класи, лекції, переглянути фільми просто неба, провести час в дитячій зоні з забавками, а ще – послухати пісні українських артистів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua