Онлайн TV FM радіо FM пауза

Трьом захисникам України встановили анотаційні дошки в Івано-Франківську

Новини

Анотаційні дошки встановили загиблим захисникам України Дмитру Гарану, Ігору Струмінському та Мирону Ярецькому на фасаді Ліцею №24. Саме тут виховувались наші мужні Герої.

Дружина загиблого героя Мирона Ярецького розповідає, коли почалась війна, у перші ж дні чоловік повернувся з-за кордону і вступив до лав ЗСУ:

«Він був дуже хорошою людиною. Він не задумуючись пішов воювати. Просто поставив нас перед фактом. Сказав, що: «Я їду вас захищати, бо я не можу ховатися і сидіти десь закордоном. Я їду на війну». Нам не лишалось нічого, окрім того, як підтримати його, молитися за нього. Це було його рішення і ми мали його прийняти».

Дмитро Гаран, попри хворобу, дві тяжкі операції та інвалідність другої групи, з початком великої війни вирішив стати на захист України. До лав ЗСУ став разом із рідним братом Сергієм:

«Сильним, мужнім був, не боявся. Підтримував мене, я підтримував його. Ми в один день пішли служити, нас розділити ніхто не міг, бо в один день призвані. Зараз я маю прийняти це і маю зрозуміти, що це воно сталося і маю жити тепер за двох».

Ігор Струмінський до повномасштабного вторгнення російської армії в Україну мав багато друзів, мріяв створити сім’ю. Чоловік не ховався від мобілізації, отримавши повістку, долучився до лав ЗСУ.

Громаді важливо пам’ятати про наших Героїв, які показують приклад всьому нашому суспільству, що за свою державу треба боротися.

«Ми сьогодні мінімум двічі на тиждень відкриваємо анотаційні дошки, тому що є багато випускників однієї і тієї ж самої школи, тому стараємося з рідними говорити про те, щоби в один день це робити, щоби гідно вшанувати пам’ять. Направду, сьогодні дуже важливо, що ці анотаційні дошки на освітніх закладах з’являються. Тому що це є приклад героїзму, пам’яті про тих, хто віддали найдорожче – своє життя», каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua