Онлайн TV FM радіо FM пауза

Торік у Калуському парку продали майже шість тисяч квитків на атракціони

Новини

Минулого року в Калуському парку культури і відпочинку імені Івана Франка продано 5873 квитки на атракціони. Сезон тривав із травня по жовтень.

Про це йдеться у звіті про діяльність комунального підприємства «Міський парк культури і відпочинку імені І. Франка», який представлять на одному із найближчих пленарних засідань Калуської міської ради.

Кількість штатних одиниць становить 14,5 (сезонними є 5,5 одиниць). На балансі комунального підприємства перебуває основних засобів на суму 3,8 млн гривень, у тому числі атракціонної техніки на суму 1,7 млн гривень:

  • три дорослі атракціони («Колесо огляду», «Ланцюгова карусель» та «Гойдалки»);
  • – вісім дитячих атракціонів («Юнга», «Сонечко», «Дитяча рибалочка», екстремальний батут «Джампінг», дитячий батут, батут «Дракоша», надувний батут «Мультгерої» та ігрова кімната «Дитячий лабіринт»);
  • – водні розваги: 5 катамаранів та 5 човнів.

Атракціони підвищеної небезпеки до початку сезону проходили необхідні огляди для допуску їх до роботи. У квітні 2021 року атракціон «Сонечко» було виведено з експлуатації, в зв’язку з необхідністю проведення капітального ремонту та заміни посадкових модулів. 3 2022 року три човни не здають у прокат через стан.

На баланс підприємства було передано спортивні елементи для занять зі скейтбордингу, які потребують капітального ремонту. За сприяння депутата Івано-Франківської обласної ради Ігоря Очкура комунальне підприємство отримало субвенцію з обласного бюджету на проведення ремонту майданчика для цього виду спорту у сумі 580 тис. гривень.

На території парку культури встановлено 5 камер відеоспостереження для збереження майна підприємства та охорони громадського порядку.

Із загального фонду місцевого бюджету у 2023 році використали 2,133 млн гривень. Використання:

  • матеріали – 425 пластикових сидінь;
  • – оплата послуг – 897,1 тис. гривень, а саме:
  • – монтаж відеокамер – 36,4 тис. гривень;
  • – відновлення електроживлення – 93,4 тис. гривень;
  • – поточний ремонт електромереж – 22,5 тис. гривень;
  • – доставка пластикових сидінь – 15,9 тис. гривень.

Також здійснено поточний ремонт площадки для занять зі скейтбордингу – 728,9 тис. гривень (580 тис. гривень обласного, 148,9 тис. гривень місцевого бюджетів). Коштом спецфонду бюджету громади капітально відремонтували для відновлення безпечної експлуатації атракціон «Ланцюгова карусель» на суму 587,4 тис. гривень.

За звітний період було придбано надувний батут «Мультгерої» для дітей віком до 10 років (165 тис. гривень), здійснено технічний огляд та експертну оцінку атракціонної техніки підвищеної небезпеки (26,7 тис. гривень), проведено поточні ремонти атракціонів згідно дефектних відомостей до початку сезону їх роботи, в тому числі відреставровано атракціон «Гойдалки» (29,4 тис. гривень), придбано мотокосу (14,1 тис. гривень), проведено заміри опору заземлення (5,2 тис. гривень), здійснено ремонт камер відеоспостереження (5,8 тис. гривень), технагляд за проведенням капітального ремонту атракціону «Ланцюгова карусель» та майданчика для скейт-байк парку (16,7 тис. гривень). За покіс території парку та навчання працівників підприємства сплатили (53,3 тис. гривень).

Візитівкою цьогорічного сезону стала оновлена «Ланцюгова карусель».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua