Онлайн TV FM радіо FM пауза

Німецький журналіст Мішель Мертен влаштував велотур в підтримку України. Відео

Топ-новини

Веломандрівник і журналіст Мішель Мертен вирушив у благодійний велотур, щоб зібрати пожертви для країни, яка зазнала нападу та розповісти про зустрічі з людьми, які там живуть. У рамках подорожі заїхав й до Івано-Франківська.

Я подумав, що оскільки я люблю їздити на велосипеді – варто організувати велосипедний тур. Спершу я думав поїхати на Південь, до моря поїхати, але потім я вирішив, що більше сенсу матиме благодійний тур від Люксембургу до Києва.”

Маршрут почався 1 липня в Люксембурзі, звідти Мішель поїхав у Німеччину, тоді в Чехію та Польщу. Відтак, за 28 днів мандрівки він здолав майже 2000 кілометрів. Пригадує, коли виїжджав – чимало людей прийшли його провести та підтримати. Серед них – багато українців, а також – міністр закордонних справ Люксембургу.

“Усі поїздка фінансується за мій власний кошт – тобто харчування та проживання. Я веду блог своєї подорожі і прошу людей робити внески для організації ЛюкрЕн, яка допомагає Україні. У них є два основних напрямки діяльності: це проєкт у Харківській області, де пакують сухпайки, а інша – це реабілітаційний центр у Карпатах для дітей з усієї України, де вони можуть відпочити та полікуватися.”

Веломандрівник зазначає, що Україні хоче допомогти велика кількість людей з усього світу. І вони це підтверджують своїми внесками.

“Я не знаю скільки кошів наразі зібрано, але люди читають мій блог і потім надсилають мені повідомлення. Нещодавно мені написав один чоловік з Люксембургу, що він зробив внесок у сумі 100 євро на мій проєкт. Але, окрім фінансової складової, моя подорож створює багато резонансу і дуже важливою є емоційна складова – коли ми розмовляємо з людьми і розповідаємо про Україну.”

Свій тур чоловік завершить у Києві, а саме біля Софійського собору. Однак, запевняє Мішель, після повернення додому продовжить допомагати Україні та писатиме про події, які тут відбуваються.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua