Онлайн TV FM радіо FM пауза

Міністерство культури не дало дозвіл на виїзд за кордон хору “Воскресіння” для благодійних концертів. Відео

Топ-новини

Міністерство культури та інформаційної політики України не випустило хор «Воскресіння» на благодійні гастролі до Польщі. За планом вони мали розпочатись 16 березня та тривати тиждень. Втім, як зазначає керівник хору Володимир Рудницький, в останній день Мінкульт скасував дозвіл на виїзд колективу закордон.

Цією новиною хористи були шоковані. До поїздки, кажуть, готувалися понад два місяці. Вцілому, хор «Воскресіння» мав дати 5 благодійних концертів у різних містах Польщі.

Організатором цих концертів і поїздки франківських хористів є мер польського міста Пачкув Артур Ролка. Таким чином він хотів підтримати Україну і допомгти у зборі коштів для ЗСУ.

Зрив цих гастролей, та загалом заборона артистам та митцям виїжджати за кордон, переконані хористи, може зруйнувати стосунки із нашими партнерами.

Зазначимо, що через артистів-втікачів у Міністерстві культури та інформаційної політики підготували зміни до порядку виїзду митців, артистів, журналістів за кордон. Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомив міністр Олександр Ткаченко. Тепер під час виїзду закордон артисти мають надавати підтвердження, що в їхніх організаціях ведеться військовий облік, а також контракти, де вказано мету поїздки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua