Онлайн TV FM радіо FM пауза

10-ти річний прикарпатець героїчно врятував батька із річки. Відео

Топ-новини

Випадок трапився 17-го липня у селі Красник на Верховинщині. Школяр – Юрій Соколовський під час риболовлі врятував життя своєму батькові.

Хлопчик пригадує, того дня він разом з татом пішов порибалити на річку Чорний Черемош у своєму селі. Все було добре, наближався вечір, навіть улов був непоганий – 4 рибини, і в якийсь момент юнак почув, як у воді щось хлюпнуло. Озирнувшись Юрій зрозумів, що батько впав у воду. Хлопчик не розгубився, підбіг до тата, який вже був під водою, приблизно на глибині до 50 см, та намагався самотужки витягнути його з води.

Фельдшер Іван Вірстюк зізнається, спочатку подумав, що хлопець жартує. Та коли зрозумів, що це не так, одразу побіг до річки. За версією фельдшера, через тепловий удар чоловік втратив свідомість і впав у воду. 

В такій екстримальній ситуації, зізнається школяр, діяв не за якимись інструкціями, а інстинктивно. Батько Юрія – Іван Соколовський вражений вчинком свого сина і каже вдячний йому за порятунок.

Героїчний вчинок 10-річного Юрія з Верховинщини оцінили й Прикарпатські надзвичайники. Та вручили йому символічну нагороду.

Також вчинок Юрія Соколовського прикарпатські рятувальники подали, для участі у Всеукраїнській акції «Герой-рятувальник року»,. Вона щорічно проводиться в Україні та відзначається 17 вересня в день професійного свята – Дня рятівника.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua